Üzüm Çekirdeği Yağı (100 ml)

    63,00 ₺ 63.0 TRY

    58,33 ₺

    Seçenek mevcut değil

    Sepete Ekle


    Üzüm Çekirdeği Yağı (Vitis Vinifera Oleum)

    Üzüm Çekirdeği Yağı ya da Üzüm Yağı, üzüm çekirdeklerinden, soğuk sıkım yöntemiyle işlenerek elde edilen bir üründür. Birçok gıda maddesinin içinde kullanılmasıyla sağlıklı bir gıda ve doğrudan cilde de uygulanabilir olmasıyla birlikte cildinizi rahatlatacak bir kozmetik ürünüdür. 

    Üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

    Üzüm çekirdeği yağı hafif tadı ve kokusu sayesinde fırınladığınız ve çiğ olarak tükettiğiniz birçok gıda ürünüyle kullanılabilir. Bu yağda dikkat edilecek husus soğuk sıkım yöntemiyle üretilmiş olmasıdır. Çekirdeklerin ısı ile sıkılması sözünü edebileceğim neredeyse bütün faydaların yok olması demektir. Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı, özellikle kozmetik alanı için kullanılmaktadır. Aslında, bu yağ içeriğini mağaza raflarında, güneş kremi, nemlendirici krem ve güzellikle ilgili diğer birçok şeyi içeren ürünlerde ek bir malzeme olarak görebilirsiniz.

    Dumanlanma noktası 216 derecedir, bu yüksek dumanlanma noktası sayesinde sağlıklı bir pişim sağlanır, kızartmalar için iyi bir seçenektir. Çiğ tüketimi de oldukça sağlıklıdır. Salatalarda ve soslarda gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Üzüm çekirdeği yağı, aromataz inhibitörleri olarak hareket eden yüksek düzeyde prosiyanidin dimerleri şeklinden adlandırılan bileşikleri içerir.


    Üzüm çekirdeği yağı cilde nasıl kullanılır

    Üzüm çekirdeği yağını günlük olarak kullandığınız kremlere ekleyerek ya da doğrudan cildinize uygulayarak kullanabilirsiniz. Ayrıca üzüm çekirdeği yağı bolca kullanmayı gerektirmeyecek kadar etkileri güçlü bir yağdır.

    Üzüm çekirdeği yağı, doğal anti-alerjenik yapısı sayesinde alerjik cilde sahip olanlar için vazgeçilmez bir bakım ürünüdür. Hassas ciltlere sahip kişiler için hem vücutlarında oluşan alerjik yara izlerini iyileştiren bir üründür hem de anti-alerjen olduğu için yeni yaraların oluşmasını önler. Üzüm çekirdeği yağı cilt tarafından kolayca emilir. Bu nedenle yağlı bir his bırakmaz. Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur. Aynı zamanda cildin yumuşak ve ipeksi bir dokunuş kazanmasını sağlar. Cildi tahriş etmeden bakım sağlar.

     Üzüm çekirdeği yağı faydaları

    Üzüm çekirdeği yağının içinde bulunan oligomerik proantosiyanidin sayesinde vücutta aşağıdaki gibi etkileri bulunur,

    • Kalp ve damar sorunlarını yavaşlatır ya da iyileştirir. Kalp hastalıkları riskini azaltır.

    • Kötü kolesterol oluşumunu engeller.

    • Hemoroid hastalığına ve bu hastalığa bağlı şişliklerin ve ağrıların azalmasına yardımcı olur.

    • Damarlardaki fazla genişlemeyi önleyerek varis ve örümcek damar riskini azaltır.

    • Kılcal damarları güçlendirerek diyabete bağlı damar sorunlarını önler.

    • Antioksidanlar, flavonoidler, E vitamini ve omega-6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Bu içerikler sayesinde üzüm çekirdeği yağının cilde olan faydaları ise aşağıdaki gibidir,

    • Orta dereceli akne ve sivilce tedavisinde etkin madde olarak kullanılır.

    • Yara izi ve küçük yaraların iyileşme sürecini hızlandırır ve izleri yok eder.

    • Cildin nem oranını dengeler ve kırışıklıkları azaltır, yaşlılık belirtilerini yavaşlatır.

    • Güneş lekelerine ve yaşlılık dolayısıyla oluşan lekelere iyi gelir.

    • Stres ve yoğun tempolu hayatlar yaşıyoruz, bunun beraberinde vücudumuzda ve yüzümüzde istenmeyen izler, gözaltı torbaları ve gözaltı morlukları oluşuyor. Üzüm çekirdeği yağı bu gibi sorunları da iyileştirmeye yardımcı oluyor.

    • Makyaj temizlemek için kullanılabilir. Cildi tahriş etmez.

    • Cildi besler, bu bakımdan tonik olarak kullanılabilir.

    • Ayrıca saç bakımında da kullanılabilir. Saçları nemlendirir ve yumuşatır, saç dökülmelerini azaltır. Saç derisinde kepek ve egzama oluşumunu engeller.

    Doğal cilt bakımı

    Üzüm çekirdeği yağı, doğal anti-alerjenik yapısı sayesinde alerjik cilde sahip olanlar için vazgeçilmez bir bakım ürünüdür. Hassas ciltlere sahip kişiler için hem vücutlarında oluşan alerjik yara izlerini iyileştiren bir üründür hem de anti-alerjen olduğu için yeni yaraların oluşmasını önler. Üzüm çekirdeği yağı cilt tarafından kolayca emilir. Bu nedenle yağlı bir his bırakmaz. Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur. Aynı zamanda cildin yumuşak ve ipeksi bir dokunuş kazanmasını sağlar. Cildi tahriş etmeden bakım sağlar. Besin değerleri ise 50 gr için aşağıdaki gibidir.

    üzüm çekirdeği yağı faida

    Üzüm çekirdeği yağı besin değerleri ise 50 gr için aşağıdaki gibidir.

    Besin enerjisi :                  900 kcal / 3700 Kj

    Protein :                             0 g

    Tekli Doymamış Yağ :      24.6 g

    Çoklu Doymamış Yağ :     62.2 g

    Doymuş Yağ :                    13.2 mg

    Kolesterol :                         0 mg

    Karbonhidrat :                    0 g

    Lif :                                    0 g

    Sodyum :                           0mg

    Üzüm çekirdeği yağını hayatınızın birçok alanında ve birçok sağlık sorununuz için kullanabilirsiniz. Fakat bütün sağlık ürünleri gibi bu ürünü de doktora danışmadan kullanmayınız.